Bu yazın güneş gözlükleri 1

Cuma, Mayıs 15, 2015 Unknown 0 Comments

Yazı düşününce ilk aklımıza gelen şey renklerdir. Genellikle gözlük camlarında veya çerçevelerinde renklileri seçmeye özen gösteriyoruz. Yaz trendlerinden bahsederken hep renklerden ve farklı modellerden bahsettim. Bu yazımı da aynı şekilde devam ettirip güneş gözlüklerinden bahsediyorum. Ben ve tanıdığım çoğu kişinin gözlük koleksiyonu olduğunu bildiğim için belki kendilerine eksik parçalarının olabileceğini hatırlatmış olurum. Herkesin iştahının açılacağını ümit ediyorum. 
Parlak camlar
Aynalı camlar yada parlak renkli camlar.  Geçen sezon daha çok aynalı camlıları gördük.  Hatta biraz fazla gördük bile diyebilirim. Bu sene aynı performansı parlak yapıda olan tek renk modelleri göreceğe benziyoruz. Etrafa farklı renklerde bakmak isteyenler için ideal gibi duruyor.


Kara camlar parlak çerçeveler
Kara giysilerden vazgeçemeyenler olduğu gibi siyah tutkunları da vardır elbet. Güneşi çok iyi kırdığı için hassas gözler tarafından en çok tercih edilenlerden.  Siyah camlı gözlük olsun ama yaz olduğu içinde içimizi açsın. Bu yüzden çerçevesi renkli olsun. Parlak camlar kadar parlak çerçeveler de güneş gözlüklerinde trend oldu.  Renk seçiminde biraz zorlanacağız gibi.

Beyaz çerçeveli gözlük isteyen
Hiç kullandınız mı beyaz çerçeveli gözlük? Kullanımı mı zor yoksa o kadar renk içerisinden beyaza mı yüz vermiyoruz bilemedim. Öncelleri pek tercih edilmiyordu, fakat şimdi sokakta çoğu kişide rastlıyorum. Özellikle Carrera markasının klasikleşmiş modelinde beyaz çok tercih ediliyor. Hele de esmerseniz beyaz çerçeveli gözlükler size çok yakışacaktır. Başınıza da hasır büyük şapka ya da eski tarzda takılan bir eşarp ile gizemli kadın havası yaratabilirsiniz.


Kocaman güneş gözlükleri
İşte çok iddialı bir güneş gözlüğü modeli. Kaşınızın üzerinden yanaklarınıza kadar neredeyse tüm suratı kaplayan oversized güneş gözlükleri. Eğer kiloluysanız ya da artık kırışıklıklarınızdan rahatsız iseniz sizi motive eden kamufle edici özelliğe sahip bir modeldir.  Oversized gözlükler arasında bulunan tek parça modeli favorimdir. Aynada baktığınızda kendi görüntünüze alışmanız biraz zaman alacaktır. Maalesef minyon tipli arkadaşlar için pek önerildiğini söyleyemeyeceğim.

60 lar 70ler retro güneş gözlükleri
Eskiyi de severim yeniyi de ama o zamanlar iyi yapmışlar şimdi hayran olmamak elde değil. Retro gözlük tercih edecekseniz kafanızda hayal ettiğiniz modeli iyice belirlemeye çalışın. Tercih ettiğim modeller arasında içi gözüken kemik çerçeveli far gibi kocaman güneş gözlükleri var. Eski Türk filmlerinden fazlaca etkilendiğimi hissediyorum. Bunun yanı sıra çerçeveyi bağlayan çift telli olanlar ayrıca gözlerinizin de gözükeceği modeller sıkça tercih edilecek gibi. Büyükleriniz henüz atılmamış ise onları kendi koleksiyonunuza ekleyebilirsiniz.


Oval gözlük
Kemik oval tipli gözlükleri çok sık karşılaşabiliriz. Bu gözlüğün bir özelliği her tip yüzü kabul etmemesi.  Çenesine doğru daralan kemikli yanakları daha düz bir yüzde daha güzel duracağını gördüm. Bu model retro tarzdadır. Neredeyse tam göz hizasında olan mütevazi bir güneş gözlüğüdür. Yazın sade şık olmak isterseniz oval gözlük size göre.

0 yorum: