Güneşten korunmak için 7 tüyo edindim.

Salı, Haziran 02, 2015 Unknown 0 Comments


Yoğun sıcak günler başladı. Güneşin zararlı ışınlarından korunmak artık kaçınılmaz oldu. Sadece bir sezon bronzlaşmak pahasına erkenden yaşlanmayı göze alamayanlardansanız ve güneş cildinize rahatsızlık veriyorsa yazım size göre.


Güneş kremini aldık, çok para verdik diye günde 1 kere sürmek yok. Suya dayanıklı olanları tercih ederek 2 saatte bir kremi yinelememiz gerekli.

Hassas ciltler için tavsiye ediliyor ama bence herkesin uygulaması gerekli. Evden çıkmadan önce yüzümüze en az 15 faktör içeren güneş kremi sürmek. Yazın çantamızda olmazsa olmazımız güneş kremini seçerken eczanede satılan markalardan cilt tipinize uygun olanları daha çok tercih etmeliyiz.(Yukarıdaki fiyatlar indirimli olup, https://www.kozmotrend.com adresinde bulabilirsiniz.)

D vitamini vücuda iyi gelir diye güneşte saatlerce beklememize gerek yok.  D vitaminin en yoğun olduğu saat 12.00-14.00 arası, yani güneş en tepedeyken. Balkonda 10 dakika otursanız bile vücudumuz ihtiyaç duyduğu vitamini alabiliyormuş.

Yüzümüzü gölgede bırakacak şekilde kocaman şapkalar kullanmalıyız.

Eğer vücudunuzda güneşten oluşan lekeler bulunuyorsa, sizin güneş hassasiyetinizin olduğu anlamına gelmekte. Yoğunlaşmasını engellemek için güneşten korunma önlemleri almalıyız.

Yüzünüzün gergin olmaması için günde birkaç defa cildimize nemlendirici kremler sürmeliyiz. Hem yanıklarınız hemen soyulmayacaktır, hem de ciltte gerginlik hissiyatı olmayacaktır.



Son olarak yaz için sadece hafif bir bronzluk olması yeterli. Aslında hiç yanmamış kendi rengini korumayı başarabilen ciltler trend olarak görülse de günlük hayatta bunu başarabilmek zor.  

0 yorum: