10 İpucu: Tepeden Tırnağa Davete Hazırlanma

Cuma, Temmuz 24, 2015 Unknown 0 Comments



Yaz olunca düğün, kına davetleri bollaşıyor. Katıldığımız davette cildimiz dahil her yanımız canlı olmalı. Yoksa fotoğraflarda üzülebiliriz. Davete hazırlanırken kendimize birkaç basit numaralar uygularsak gecenin güzel geçmesi kaçınılmaz olur.  Hazır hala düğün sezonu devam ederken birkaç ipucu da ben vereyim.
1.İpucu: Uykuyu iyi almak. Uyku iyi alındığında davet günü daha enerjik olacağımızdan cildimize de canlılık gelecektir. Önemli bir iş yoksa davet günü güzel uyumaya çalışılmalı.

2.İpucu: Duşta hafif bir peeling uygulamak,  kendimiz gibi cildimizi de ışıltadacak. Hafif bronzluk olsa elbisemin içinde daha iyi hissedebilirdim düşüncesi kafanızda var ise hafif bir bronzlaştırıcı sürebilir ya da davet günü kesinlikle gitmemek şartıyla solaryum olabilir. En az iki gün önce solaryum işi bitmeli.  

3. İpucu: Gün içinde bol su içilmeli. Davet günü şişkinlik yapacak yiyecek ve içeceklerden kaçının. Akşamki kıyafetimizde ufacık bir şişkinlik bile canımızı sıkabilir.

4. İpucu: Vücuda göre tuvalet seçimleri…  aslında vücut hatlarımızda memnun olmadığımız detayları saklar. Bu zamanda kimse bu iyiliği yapmaz o yüzden kıymetini bilmek lazım. Doğru kumaş ve model seçildiğinde vücudumuzu nasıl göstermek istiyorsak öyle gösterebiliriz.
Eğer hafif kiloluysak;
Büyük desenlerden ve aşırı parlak kumaş ve materyallerden kaçınmak gerek. Tabii kalın kadife ve saten kaçınılması gereken kumaşlar. Özelikle sateni hiçbir tuvalette giyilmemesi gerek. Saten, en güzel rüyaların kabusu olabilecek potansiyelde bir kumaştır.
Boyumuz kısaysa;
Etek boyu tam yeri süpürdüğü sürece istediğimiz kadar yüksek giyip daha uzun görünme şansına sahip olunabilir. Yürümede problem yaratmaz umarım.
İri göğüslüler;
Göğüs çatalını gösteren ama askıları olan, mümkünse kalın askılı modeller tercih edilmeli.
Göğüsleri ufak olanlar;
Straplez modelleri, alttan destekli iç çamaşırlarıyla rahat rahat kullanarak, olduklarından daha hacimli göğüslere sahip olabiliriz.
Beli kalın hanımlar;
Korseli ve gepiyerli modellerle belleri inceltebiliyoruz, çok zayıf kişiler ise robadan denilen göğüs altından bollaşan modellerle vücutlarını daha toplu gösterebilir.

5. İpucu: Eğer bir yaz düğünüyse koyu renklerden mutlaka kaçının. Kiloluyum diye koyu renk tercih etmeyin, yazın bu tonlar yaşı büyük gösteriyor. Kış düğünüyse bordolar, koyu yeşiller ve herkesin en sevdiği renk siyah tabii ki  tercih edilebilir.

6.İpucu: Kıyafet seçerken öncelikle vücut ölçüleri baz alınmalı, sezon trendleriyle harmanlamak önemli.

7.İpucu: Eğer kısa bir model tercih edildiyse mutlaka zarif modelli ayakkabılar tercih edilmeli.  Kalın tabanlı çok yüksek ayakkabılar zerafeti yok edip ayağı kaba gösteriyor.
Davetin olacağı yer girintili(kır veya sahil) ise ince topuk giyilmemeli. Sürekli bir yerlere saplanacaktır. Bu durumda dolgu topuklar daha iyi seçim olacaktır.
Elbiseniz desenli veya gösterişli bir modelse sade ayakkabılar tercih edin. Hemen hemen her kıyafete uyabileceği için mutlaka ten rengi bir ayakkabı büyük kurtarıcı olur.

8.İpucu: Çanta konusunda ise mutlaka ufak hatta minnacık modeller kullanılmalı. Tuvalet veya gece kıyafetleri ufak clutchlarla tamamlanmalı.

9.İpucu: Saç seçimimiz giyeceğimiz kıyafete göre tasarlanmalı. Eğer boynu, yakası kapalı ya da sırtında gösterilmesi gereken bir detay olan elbiseyse, dekoltesi olan bir tasarımsa, saça mutlaka topuz veya at kuyruğu yaptırılmalı.
Tek omuz modellerde omzun açık olduğu yere gelen saçlar kullanılabilir.
İnce askı, straplez gibi modellerde ise açık saçta daha güzel duruyor.

10 İpucu: Tuvalet giydiyseniz makyaj sade olmalı
Elbisenin görünüşüne veya saçın modeline göre takı kullanılmalı. Üzerimizdeki starın ne olacağına karar vermek önemli.



0 yorum: