Ev Yapımı Vişne Likör Tarifi

Çarşamba, Temmuz 29, 2015 Unknown 0 Comments


Hazır vişne mevsimi açılmışken size yine değerlendirmek üzere aldığım bir tarifi iletmekle kendimi görevlendireceğim. Bu tarif yakınımız tarafından her türlü şekilde denenmiştir. Bende bu vesileyle her türlüsünü içmişimdir. Aslında benim favorim kızılcık likörü hafif mayhoş oluyor ama şimdi vişne yazıp kızılcık övmek olmaz. Alternatiflerde aklınızda bulunsun. Vişne de çok güzel. Tarifi nasıl aldıysam öylece yazıyorum. 

Malzemeler

1 Kilo vişne
1/35 cl saf alkol(eczanelerde saf alkol satılıyor.) 35’lik rakı kadar diyelim.
750 gram toz şeker
1 avuç kadar karanfil
2 muskat
7-8 kaküle
1 kaç yaprak zerdeçal
2 tane çubuk tarçın
5 litrelik şişe
1 adet küçük tül poşet
Alkolün 2 katı kadar Su


Yapılışı

Vişnelerin ucundaki tomurcukları vişne saplarından ayırıyoruz. Vişneler bol su ile yıkayıp kuruyana kadar süzgeçte bırakıyoruz.

Suyla şekeri şişeye koyup karıştırıyoruz. Sonra alkolü ilave edip, hepsini birden tekrar karıştırıyoruz.

Tül bezin içerisine karanfil, muskat, tarçın, kaküle ve zerdeçalı koyuyoruz. Tül bezi kapatarak hafifçe eziyoruz. Toz haline gelmemesi gerekiyor. Kokusu çıksın diye bu işlemi yapıyoruz. Tül bezi sıkıca kapatarak şişenin içerisine atıyoruz.

En son kuruyan vişneleri de şişeye ilave ediyoruz.

3 gün aydınlık bir yerde sonra ise karanlık bir odada 3 ay bekletiyoruz.


Kendime henüz yapamadım ama en yakın zamanda fotoğrafını paylaşacağım. İsterseniz küçük şişelere koyup davette hediye verilebilir. İsterseniz de Kahveye gelen misafirlerinize kendi yaptığınız likörden ikramda bulunabilirsiniz. O kadar güzel oluyor ki bencillikte edebilirsiniz.

Afiyet olsun..

0 yorum: