Pek Bilinmeyen Makyaj Sırları

Cuma, Ağustos 28, 2015 Unknown 0 Comments


Dudaklardan Başlayayım.

Dudağımızdaki kuru deriyi temizlemek ve üzerindeki pürüzleri yok etmek için bir diş fırçası yardımıyla dudaklarımıza peeling yapıyormuş gibi hafifçe fırçalayalım. 

Uygulama sonrasında nem kaybımızı yok edecek şekilde dudak nemlendiricisi sürelim. Nemlendirilmiş bir dudak yapısı rujun her zaman daha kalıcı olmasında etkili olur. Dudağımızı nemlendirmek için kullandığımız ürünlerden bir peçete yardımıyla kurtuluyoruz. 

Kapatıcı fırçası ile dudaklarımızın üzerine günlük kapatıcımızdan biraz sürelim. Bu bize dudak kalemini kullanırken avantaj sağlayacak. 

Aydınlatıcıyı dudak kenarlarına sürerek dudağı daha dolgun gösterebiliriz.

Rujumuzla aynı renkteki bir kalemle dudak çevremizi belirleyelim. Hiçbir boşluk bırakmayacak şekilde rujumuzu dudağımızın tümüne sürelim. 

Toz ya da kompakt bir pudra seçip, dudağımızın üzerine sünger yardımıyla uygulayalım. Pudranın üzerine ikinci kez ruj sürmek, uzun saatler makyaj tazelemekten kurtaracak.

Gözlerle devam ediyorum.

Gözlere anlam katan tüm makyaj uygulamaları aynı zamanda en çabuk bozulan uygulamalardır. Rutin işlerimizi yaparken bile sık sık tercih ettiğimiz göz kalemi ve rimel, gözün çabuk terleyen bir bölgede olmasından dolayı etkisini uzun süre koruyamaz. Tıpkı yüzde olduğu gibi, göz makyajı yapmadan önce bir baz uygulamak kalıcılığı arttırabilir.

Göz makyajı için baz sağlayacak ürünü seçerken, cilde temas ettiği anda kuruyan, hassas göz kapaklarını pürüzsüz hale getiren ürünleri tercih etmek etkili gözlerin altın anahtarıdır.

Etkileyici bakışlar yaratmak için makyaj trendlerinde bu sene yine dumanlı gözler ön planda. Bu ürünleri tercih ederken, göz renginizi dikkate almayı sakın unutmayın. Far söz konusu olduğunda da, toprak tonları, doğal tonlar ya da bej rengi seçmek gözlere doğal ve canlı bir hava katar. Fakat istediğiniz gözlerinizi belirginleştirmekse gri ya da siyaha yakın tonlar her zaman daha etkili olur. Gri ve lila tonlarını bir arada kullanmak göze ayrı bir hava katabilir.

Kalın çekilen eyeliner abiye kıyafetlerde daha çok dikkat çeker.

Cilt ile bitiriyorum.



Makyaj öncesinde yüzümüze bir baz uygulamak, hem fondötenin hem de diğer makyaj malzemelerinin canlı görüntüsünü uzun saatler korumasına destek verir. Cilde porselen görüntüsünü veren ve aydınlık bir ışıltı efekti yaratan bazları tercih etmek size her zaman avantaj sağlar. 


Fondöteni cildinize uygun ve mat olanı seçmek iyi görünüm elde etmek için büyük önem taşıyor. Çünkü yağlı bir cilde uygulanan yanlış bir baz tüm yüzü terli gösterip makyajın çok kısa sürede bozulmasına neden olabilir. 

Fondöteni tüm yüze ve göz altlarına yoğun kullanmak yaşlı gösterecektir. Mümkün olduğunca ince sürüp cilde iyice yedirmek ve göz altlarını bir parça kendi rengimizde kalırsa daha doğal görünüm elde edebiliriz.

Uygun bazı uyguladıktan hemen sonra ulaştığımız porselen görünümünü fondöten uygulamasının ardından da koruyabilmek için transparan bir pudra uygulamak en doğru yöntemdir. Ciltte ağırlık oluşturmayan bu uygulama kadifemsi bir dokunuşun yaratılmasına olanak verir.



0 yorum: