Püfür Püfür Boğaz Turu Yapalım

Çarşamba, Ağustos 26, 2015 Unknown 0 Comments


Çok sıcak değil mi? Şöyle güzel bir esinti olsa… yazın tadı daha çok çıkmaz mıydı? Bu havaları görünce hayali bile çok güzel geldi.
İşte yine havalar bu kadar sıcakken madem İstanbuldayız şehrin içindeki kaosdan da bıktık. Biraz denizden bakınalım. Adını hatırlayamadığım ünlü kişi; "İstanbul'dan sıkıldıysanız denizden bakmayı deneyin." demiş. Ne kadar haklı olduğunu 2 saat boyunca yapmış olduğum püfür püfür Boğaz turunda anlamış oldum.

Teknede içimdeki Japon ortaya çıktı ve önüme gelen her yeri çektim.


 Burda tekne acayip hoşuma gitti.

Bu kadar keyif yaparken Türk Kahvesiyle taçlandırmazmıyım.


Tamam biraz keyifte aşırıya kaçmışım. Ama 3 vakte kadar ne olacağını merak ediyorum.

Beşiktaş'a kadar tarihi yapıların pek yakınından geçemiyorsunuz bu nedenle makinemde zoom kullandım. O yüzden bu muhteşem yapıları net gösteremediğim için çok üzgünüm ama Boğaz Turu'nun konsepti biraz sizi uzaktan büyülemek.

Ve karşınızda muhteşem Dolmabahçe Sarayı. İnsan bütün duvarları ayrı ayrı incelemek istiyor. Tekne ile gezerken yapıların tarihçelerini de anlatıyorlar. Dediler ki; Dolmabahçe Sarayı'nda dünyanın en büyük avizesi ile balo salonu bulunuyormuş. Böyle bilgiler hatırlatılınca tekrardan hayran kaldım.

Çırağan Sarayını videoya çektim.

Hemen yanında Galatasaray Üniversitesi


AAAA Avrupa tarafında yeşillik kalmış. 

Sağda görmüş olduğunuz meşhur Galatasaray Adasına gelmiş bulunuyoruz. İçeride herkes havuzdaydı. Burasını görünce hep aklıma burada çekilmiş bir Türk Filmi gelir. Ajda Pekkan oynuyor hemde estetiksiz hali düşünün ne kadar eski neyse burası bu kadar olsun şimdilik yakında gidersem ayrı bir yazımda anlatıyor olurum.

Bence İstanbul'un keyfini bu amcalar sürüyor.

Bebek'e geldik. Yelkenlilere gözüm takıldı.
Evet Rumeli Hisarındayız. Buradan Asya tarafına geçiyoruz.

Asya tarafındaki yalıların güzelliklerine şimdiden hazırlıklı olun.

Metrobüse bindiğinizde genellikle yaklaşık 3 dakikalık sessizlik olur. Eğer günün birinde metrobüsle karşıya geçerseniz içerideki insanları gözlemleyin. Herkes boğazın güzelliğine seyre dalmış oluyor.

Küçüksu Kasrını da görelim. Balyan ailesinin eli yine deymiş.

Kaptan sen devam et. Biraz yalı bakalım...

 Kuleli Askeri Lisesi

 Beylerbeyi Sarayındayız.

Kız Kulesine kadar geldik.

  İstanbul'u sevdiğinizi Boğaz turu yapmadan anlayamazsınız...







0 yorum: