Alışveriş Severler Dikkat

Pazartesi, Eylül 28, 2015 Unknown 0 Comments

Klasiklerden şaşmayalım
Her yeni sezonla birlikte yeni bir gardırop düzmektense klasik parçalar seçmeye ve gardırobumuzu temel üstüne kurmaya özen göstermek gerek. Bunları daha trendy, sezonluk parçalara vurgulayan bir fon gibi düşünebiliriz. Klasik motorcu ceket, trençkot ya da diğer olmazsa olmaz da siyah veya lacivert etek. Tabii tişörtler, gömlekler gibi temel parçaları atlamamak önemli.

Feminenlik önemli
Hangi kadın sevmez ki topuklu ayakkabı giyip özgüvenli şekilde etrafta süzülmek. Pek giyemeyenlerdenim fakat herkes gibi bende tutkunuyum. Çok kullanışlılar ve bizi olduğumuzdan daha uzun gösteriyorlar. Yüksek topuklular her şeyle çok yakışır. Sizi gündüzden geceye, daha gündelik stilden şıklığa taşımak konusunda tek parça seçmeniz gerekirse, o kesinlikle topuklu ayakkabı olsun.

Ayna ayna söyle bana…
Annem hep der ki;  “Ayna gibi dostun var kızım.” Doğru kıyafeti seçmenin sırrı; uzunluk, genişlik ve orantı gibi bazı faktörleri göz önünde bulundurmaktan geçiyor. Aynada vakit geçirin ve içinize sinene kadar değiştirmeye devam edin. Önemli olan vücut tipimize göre giyinmek ve öyle alışveriş yapmak.

Hayaller Cool görünüm Gerçekler Naftalin olmayın!
Son 1 senenin modası vintage parçalar. Kullanımı tehlikeli olduğu kadar doğru parça seçildiğinde havandan geçilmeyecek bir görünüm oluşturabilirsin. Neden mi tehlikeli dedim? Severek aldığın yanlış parçayla süslenip sokağa çıktığını ve “Naftalin Hanım” olarak sokaklarda cakas atma ihtimalini düşünün. Korkutucu değil mi?

Vakit ayıralım.
Kendimizi iyi hissetmek için alışveriş yapmamaya çalışmalıyız. Alışverişe gerçekten zaman ayırmalıyız. Sırf indirimde diye gereksiz bir şey alabiliriz. Sonra ay sonunda kredi kartı ekstresine baka kalıyoruz. “Ama bu ay hiç bir şey almadım ki?” Eğer görünümümüzde farklılık yaratmak isteyenlerdensek dolaşmalı bakınmalı sabırla araştırmalıyız. Bu uğurda her şeye saldırmak yok.

Pahalı parça ilk alınmalı
Bazı parçaları sezon indirimini beklemeden almak gerekebilir. Kaliteli olduğunu düşündüğünüz parçaları hemen alın. Hepimiz biliyoruz ki iyi parçalar sezonda bitiyor. İlk bakışta kendini gösterişli göstermek isteyenler, odak noktasına iyi kesimli bir ceket veya kaliteli bir manto alarak genel görünümü yukarı çekebiliriz. Böylece diğer parçaların da kalitesi arttırmış olacağız.

Siyahta bir renktir diyenlere

Her parçanın siyahını almayın. Gardırobu bütünleyebilir belki ama hiç mi canınız farklı renk giymek istemiyor. Renk kullanmak görünümü canlı tutar. Siyah giymekte ısrarcı olanlar en azından takılar da farklılık yapmalılar. Tabii renk kullanınca da fazla uyumlu olmamaya çalışmak gerek. Gözü yorabilir.

0 yorum: